Κείμενο Συμβολής – Να πείσουμε τους πολίτες πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η μόνη σοβαρή ελπίδα – Μανώλης Παπαμιχαήλ

Να πείσουμε τους πολίτες πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η μόνη σοβαρή ελπίδα


Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να αναδείξει ως πρώτιστο και εκ των ων ουκ άνευ καθήκον την ενεργή δραστηριοποίησή μας σε κάθε συνδικαλιστική, επαγγελματική και κοινωνική συλλογικότητα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους πολιτιστικούς συλλόγους, στους συλλόγους γονέων και στη νεολαία.
Αλλιώς δεν θα μπορούμε να:
* Κριτικάρουμε αποτελεσματικά την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, ενημερώνοντας συνεχώς τους πολίτες (αντιπολίτευση στην καταστροφική πολιτική Μητσοτάκη, δικές μας πολιτικές δράσεις και αντιπροτάσεις).
* Διαδίδουμε τις θέσεις μας (για δωρεάν δημόσια Παιδεία και Υγεία, κοινωνικό κράτος, εργασιακά δικαιώματα, άμεση αντιμετώπιση ακρίβειας) και τις ιδέες μας (δικαιοσύνη παντού, έλεγχο υπερκερδών, επαναφορά 13ης σύνταξης με επιστροφή αναδρομικών, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα, διαχωρισμό Πολιτείας-Εκκλησίας και άλλες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις).
* Προτείνουμε και να επιτύχουμε γενναία αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, δίκαιη φορολογία, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, ενίσχυση αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, αλιέων κ.λπ. στον τόπο που παράγουν με αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω δημόσιου πυλώνα, στήριξη συνταξιούχων κ.λπ.
* Υπερασπιστούμε την ενεργητική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και διπλωματία που εφάρμοσε ο σ. Τσίπρας ως καταλύτη υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων, με λογικές εξοπλιστικές δαπάνες.
* Αντιμετωπίσουμε το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα με ολιστική ανάπτυξη της υπαίθρου, δηλαδή τον εφοδιασμό της με κάθε αναγκαία υποδομή που θα κρατήσει τον πληθυσμό στον τόπο του (συγκοινωνίες, ευκαιρίες μόνιμης εργασίας, σχολεία, επαρκώς εξοπλισμένα Κέντρα Υγείας, χώροι πολιτισμού, διασκέδασης, δημιουργικής απασχόλησης κ.λπ.).
* Αντιμετωπίσουμε τη στεγαστική κρίση με προστασία του περιβάλλοντος και δικαιοσύνη.
* Αποκατασταθεί το Κράτος Δικαίου με απρόσκοπτη και ταχεία απονομή δικαιοσύνης (σε όλα τα επίπεδα) και άμεσο έλεγχο της διαφθοράς.
* Ενισχυθούν άμεσα και ολοκληρωτικά οι παραγωγοί (αγρότες, κτηνοτρόφοι και λοιποί) σύμφωνα και με τις 8 προτάσεις του σ. προέδρου.
Ας επικοινωνήσουμε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κόντρα στα κανάλια της διαπλοκής, τις θέσεις μας με τους πολίτες. Να τους πείσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η μόνη ελπίδα, με σοβαρό κοστολογημένο πρόγραμμα, με πολιτική υπέρ των συμφερόντων των ανθρώπων της δουλειάς και την αδιαμφισβήτητα αποδεδειγμένη τιμιότητα των στελεχών του. Το διεφθαρμένο σύστημα της διαπλοκής μεταχειρίζεται κάθε λογής μέσα για να μας εξαφανίσει. Το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο συνεχίζει να λειτουργεί κρυφά και φανερά.
Θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη, την ακροδεξιά παρέα του και τα διεφθαρμένα υπολείμματα του σημιτισμού να αλωνίζουν φτωχοποιώντας μας, ξεπουλώντας ακόμη και την εδαφική μας κυριαρχία, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τη χώρα;

Μανώλης Παπαμιχαήλ, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος της Ο.Μ. Ανατολής-Παμβώτιδας και μέλος Συντονιστικού Ν.Ε. Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Share:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.