Κείμενο Συμβολής – Εμπρός για τις αξίες, τη δικαιοσύνη και την πρόοδο – Γεώργιος Ι. Φαράντος

Εμπρός για τις αξίες, τη δικαιοσύνη και την πρόοδο


Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα εγκαταλείπει και τα στοιχειώδη προσχήματα και δείχνει το πραγματικό πρόσωπό της στα πεδία της Υγείας, της Παιδείας και της Εργασίας.
Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στοχεύει στην παραγωγή πολιτικής που θα εντάσσεται αρμονικά στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον και στη διατύπωση θέσεων που θα μπορούν να πείσουν τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν την πορεία προς την πολιτική αλλαγή.
Στο επικείμενο Συνέδριο οφείλουμε να κινηθούμε μακριά από την αυτοαναφορικότητα μιας διασπασμένης Αριστεράς που οδηγεί σε έναν ναρκισσισμό και στην εκλογική αναποτελεσματικότητά της. Να κινηθούμε ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που καταστρέφουν την Υγεία, την Παιδεία και την εργασία. Εμείς πάνω στα τρακτέρ κι αυτοί πάνω στα συμφέροντα.
Να κινηθούμε προς τα περιφερειακά συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενάντια στις πολιτικές που κάνουν τις περιφέρειες, όπως την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ξεχασμένες και μαραζωμένες και πρώτες σε ανεργία και εγκατάλειψη. Να ξεκινήσουμε την αποκέντρωση και την ανάταξη της χώρας από τις περιφέρειες, όπως είναι ηθική και πολιτική μας υποχρέωση.
Να αναστηλώσουμε για ακόμα μια φορά το ΕΣΥ, στοχεύοντας στις πολιτικές Υγείας που θα καταπολεμήσουν τις ανισότητες, στην επάνδρωση με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό με αυξημένες αποδοχές και στην απόκτηση νέου, σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού.
Να εφαρμόσουμε σχέδιο για την παροχή δημόσιας και δωρεάν Παιδείας σε όλους τους μαθητές και φοιτητές, με ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών και δυνατότητα όλων να μορφωθούν ανάλογα και με τις επιλογές και τις δυνατότητές τους.
Να διαμορφώσουμε πολιτική στα όργανα και να κατευθυνθούμε με εξέχουσες πολιτικές προτάσεις προς τις επικείμενες ευρωεκλογές. Οι νέες θέσεις και ο προγραμματικός λόγος που θα προκύψουν από το επικείμενο Συνέδριο θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των ευρωεκλογών σε έναν αγώνα επιστροφής της προοδευτικής πολιτικής στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού πολιτικού σκηνικού. Να αποτελέσει ένα ανάχωμα στη στρατιωτική και ενεργειακή εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να σταματήσει την κούρσα των υπερεξοπλισμών και την ενεργειακή φτώχεια.
Το Συνέδριο, λοιπόν, θέτει στο επίκεντρο τις πολιτικές της Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης. Αποτελεί ευθύνη των προοδευτικών δυνάμεων, με την παραγωγή πολιτικής, να φέρουν ξανά τους δημοκράτες πολίτες στην πολιτική μάχη και να περιοριστεί η αποχή. Να καταπολεμηθεί η δημαγωγία της Ακροδεξιάς και να σταματήσουν να σέρνονται οι δεξιές παρατάξεις από τα ακροδεξιά συμφέροντα.
Με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η κοινωνία να μπει στον δρόμο προς την προοδευτική διακυβέρνηση, που μόνο αυτή μπορεί να οδηγήσει στη δίκαιη κοινωνία και να προσφέρει στον πληθυσμό, και ιδίως στις ευάλωτες ομάδες, ένα αξιοπρεπές περιβάλλον Υγείας, Παιδείας και εργασίας.
Εμπρός για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., για την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση!
Εμπρός για τις αξίες, τη δικαιοσύνη και την πρόοδο!
«Δεν λυγίσαμε και δεν θα λυγίσουμε απέναντι στις δυνάμεις του παγκόσμιου καπιταλισμού. Δεν θα λυγίσουμε απέναντι στο παλιό σύστημα και στη διαπλοκή»
Αλέξης Τσίπρας

* Ο δρ Γεώργιος Ι. Φαράντος είναι συντονιστής Υγείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αρκαδίας και διδάσκων στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας

Share:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.