Σημεία ομιλίας του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο 3o Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

· Είμαστε περήφανοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σπάσαμε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, δημιουργήσαμε την Προοδευτική Συμμαχία και βάλαμε τα θεμέλια για την επόμενη μέρα.

· Η Προοδευτική Συμμαχία είναι στρατηγική επιλογή και όχι σημαία ευκαιρίας.

· Δεν έχουμε τελειώσει με την Ακροδεξιά όπως φαίνεται στην Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οφείλουμε να το θυμόμαστε αυτό και να δίνουμε τη μάχη εναντίον της παντού.

· Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει παντού· στην πανδημία, τα εργασιακά και στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

· Η λύση για την χώρα είναι τομές παντού, ρεαλιστικό, κοστολογημένο και ταυτόχρονα ρηξικέλευθο πρόγραμμα που θα αντιμετωπίζει τα κακώς κείμενα και θα σπάει διαχρονικές παθογένειες.

· Δεν είμαστε κυβερνητική Αριστερά, είμαστε όμως κυβερνώσα Αριστερά, που έχει πρόγραμμα για την επόμενη μέρα και την ενδιαφέρει η διακυβέρνηση της χώρας.

· Ο στόχος είναι να μετατρέψουμε το κύμα οργής σε αίτημα προοδευτικής πολιτικής αλλαγής για προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

· Να είμαστε το κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που θα απευθύνεται σε όλο τον κόσμο από την ριζοσπαστική Αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο. Με τις αναγκαίες κοινωνικές συμμαχίες που πρέπει επιτέλους να οικοδομήσουμε στα συνδικάτα, στα επιμελητήρια, στην αυτοδιοίκηση και στη νεολαία. Και βέβαια και με τις απαραίτητες πολιτικές συμμαχίες.

· Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση για να πετύχουμε, η δεύτερη είναι να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά ανοικτό κόμμα των μελών. Διεύρυνση μετασχηματισμός, ανοικτό κόμμα, αυτά πρέπει να απαντηθούν και εδώ έρχονται οι προτάσεις του προέδρου για εκλογή προέδρου και Κ.Ε. από τη βάση που δίνουν το σήμα για το ανοιχτό κόμμα. Τα μέλη να αποφασίζουν για όλα, από την κορυφή ως τη βάση. Ο λόγος στα μέλη του κόμματος, δεν υπάρχουν χθεσινά και σημερινά μέλη. Υπάρχουν μόνο ισότιμα μέλη.

· Βγαίνοντας από το συνέδριο να απευθυνθούμε στην κοινωνία και να της πούμε: είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε τη χώρα και να ρίξουμε τον Μητσοτάκη.

Share:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.