Ομιλία Χ. Καφαντάρη στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ “το κοινό σπίτι” κάθε δημοκράτη, προοδευτικού πολίτη


Η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στην ομιλία της στο 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε:
«O ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ “το κοινό μας σπίτι” είπε ο Α. Τσίπρας στην τοποθέτησή του ανοίγοντας το Συνέδριο. Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το σπίτι κάθε δημοκράτη προοδευτικού πολίτη, που θέλει να φύγει η καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη και θέλει ένα καλύτερο Μέλλον για την Πατρίδα.

Η αντίληψη του νεοφιλελευθερισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη φαίνεται από την δήλωση εκπροσώπου του νεοφιλελευθερισμού, της κ. Ξαφά «Κακώς η κυβέρνηση επιδοτεί το ηλεκτρικό, οι πολίτες δεν έμαθαν να κάνουν οικονομία». Αυτή είναι η λογική του νεοφιλελευθερισμού που εξυπηρετεί η κυβέρνηση.
Υπάρχει χειραγώγηση των ΜΜΕ και διεθνείς οργανώσεις μας καταγγέλλουν για αυτό.
Δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι επικοινωνία και “δουλειές”.
Δημιουργεί υπουργεία για επικοινωνιακούς λόγους (υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας), την ίδια στιγμή όμως παραγγελίες εξοπλισμών για την αντιπυρική περίοδο 1.7 δις με το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ.
Ενώ έχουμε ένα πρωθυπουργό εξωτερικού και εσωτερικού, που υπερασπίζεται διεθνώς το κλίμα και την βιοποικιλότητα, στην Ελλάδα ακριβώς το αντίθετο κάνει και βάζοντας τη βιοποικιλότητα στις δυνάμεις της αγοράς και με το σχέδιο της βίαιης απολιγνιτοποίησης πάλι δρα υπέρ λίγων συμφερόντων φυσικού αερίου.
Οι 5+1 προτάσεις του Προέδρου μας Α. Τσίπρα είναι οδικός χάρτης τον οποίο θα ακολουθούμε και αφορά όλη την κοινωνία. Έτσι θα προχωρήσουμε μόνο στην πολιτική αλλαγή για μια δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος.
Είμαστε με την πρόταση του Προέδρου του Α. Τσίπρα για την συμμετοχή των μελών και την ανάληψη ευθύνης από τα μέλη στην εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής. Νέα εποχή, νέες ανάγκες, νέο κόμμα, ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
Να κάνουμε το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ένα δημοκρατικό, προοδευτικό, αριστερό κόμμα. Ένα πραγματικά λαϊκό κόμμα.»

Share:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.