Κείμενο Συμβολής – Και θέλουμε και μπορούμε – Ολυμπία Τελιγιορίδου

Και θέλουμε και μπορούμε

Από τις βουλευτικές εκλογές το καθεστώς Μητσοτάκη επιβεβαιώνει καθημερινά τον βαθιά αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής. Επιχειρεί να εδραιώσει την εικόνα μιας αδιαμφισβήτητης παντοδυναμίας και ταυτόχρονα στοχοποιεί ως μόνο αντίπαλο το δικό μας κόμμα με άθλιες επιθέσεις της παραπολιτικής, παρουσιάζοντάς μας ως «κόμμα υπό διάλυση».
Το καθεστώς Μητσοτάκη γνωρίζει όμως ότι το αφήγημα της αδιαμφισβήτητης παντοδυναμίας του έχει ημερομηνία λήξης, γι’ αυτό ο στρατηγικός του σχεδιασμός είναι μια «μάχη με τον χρόνο» προκειμένου να έχει «ξεμπερδέψει» με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όταν η επικοινωνιακή επιβολή δεν θα μπορεί πλέον να νικήσει την αλήθεια της καθημερινότητας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η μάχη με τον χρόνο πρέπει να κερδηθεί από εμάς και αφετηρία αυτής της προσπάθειας είναι το Συνέδριό μας, που οφείλει να γίνει υπόθεση όλων των αριστερών, δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών.
Στο Συνέδριο έχουμε την ευθύνη να βάλουμε οριστικά τέρμα στις παθογένειες που αποτέλεσαν τροχοπέδη για το άνοιγμα του κόμματός μας στην κοινωνία και εμπόδισαν τη μαζικοποίηση των Οργανώσεών μας, αποξενώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την αναγκαία ανανέωση σε ιδέες και σε στελεχιακό δυναμικό.
Κρατώντας γερά το νήμα που μας συνδέει με τις ιστορικές μας καταβολές και τη συλλογική μας εμπειρία, πρέπει τώρα να συνεργαστούμε με τους πολίτες, με τα κοινωνικά στρώματα που απογοητεύσαμε στο παρελθόν, ενισχύοντας τον διάλογο χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς δογματισμό και ρεβανσισμό, με στόχο την ανασύνθεση της μεγάλης κοινωνικής προοδευτικής πλειονότητας, που πάντα υπήρξε η κινητήρια δύναμη κάθε θετικής αλλαγής στην πατρίδα μας. Αυτό είναι το καθήκον μας σήμερα, που οι πολίτες συντρίβονται από την ανισότητα, τη νέα φτώχεια, την ακρίβεια, την υπονόμευση των δημόσιων αγαθών της Υγείας και της Παιδείας, την ερήμωση ολόκληρων περιφερειών.
Το «ελληνικό όνειρο» που περιγράφει ο πρόεδρός μας Στέφανος Κασσελάκης είναι υπόθεση όλων μας και μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση του σχεδιασμού των συμφερόντων που στηρίζουν το καθεστώς Μητσοτάκη και με την απάτη των «φιλοδωρημάτων» σε μια «ανάπηρη Δημοκρατία» θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά και κοινωνικά μας συμφέροντα. Θέλουμε την ανάπτυξη του τόπου μας και την προκοπή του λαού μας.
Εχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αγώνα, αλλά η Αριστερά, η δημοκρατική παράταξη, η προοδευτική Ελλάδα δεν είχε ποτέ μπροστά της εύκολους δρόμους.
Από σήμερα, με ορόσημο το Συνέδριο και μέχρι τις ευρωεκλογές, χρέος όλων μας είναι να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τη σημερινή δυστοπία και να ξαναφέρουμε τις αξίες μας και το πρόγραμμά μας στην πρώτη θέση στις καρδιές και στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας.
Μπορούμε!

Ολυμπία Τελιγιορίδου, πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρώην βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Share:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.