Κείμενο Συμβολής – Δράση καθημερινή με συντροφικό, συλλογικό λόγο – Γεράσιμος Παπαδάτος

Δράση καθημερινή με συντροφικό, συλλογικό λόγο


Με ιδιαίτερη χαρά παίρνω μέρος στον προσυνεδριακό μας διάλογο, μετά από μια δύσκολη περίοδο εσωστρέφειας που περάσαμε. Έχω την ελπίδα πως μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να αναπτύξουμε τη δράση μας σωστά εφεξής.
Οι συνθήκες απαιτούν δράση καθημερινή και συντροφικό, συλλογικό λόγο. Συμφωνώ με τις προσυνεδριακές θέσεις όπως έχουν ήδη διατυπωθεί, θα επιμείνω όμως στην άποψη πως για να μπορέσουν όλα αυτά που διατυπώνουμε να γίνουν πράξη, και κυρίως να γίνουν ευρέως γνωστά στην προοδευτική πλειονότητα του λαού μας, χρειάζονται γερές οργανώσεις που θα αναλάβουν να τα φέρουν σε πέρας.
Μετά την εκλογή των νέων οργάνων και των Νομαρχιακών, με τις θέσεις και τις αποφάσεις του Συνεδρίου στο χέρι, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως επί της ουσίας θα είμαστε νέα μέλη ενός νέου κόμματος. Αυτό ακριβώς σημαίνει ανασυγκρότηση. Το κόμμα θα πρέπει να έχει απρόσκοπτη λειτουργία, παρουσία σε όλους τους φορείς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα γραφεία των οργανώσεών του να είναι ανοιχτά καθημερινά στους πολίτες. Να αναλύονται διεξοδικά και με συντροφικότητα οι αποφάσεις του κόμματος, όλα τα μέλη να βοηθούν στις οργανωτικές υποχρεώσεις, οι διαφωνίες να συζητούνται στα όργανα, να διαβάζουμε όσο πιο συχνά μπορούμε τα ντοκουμέντα και την εφημερίδα μας, και γενικά η υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς και των οραμάτων μας να γίνει καθημερινό μας μέλημα. Μόνο έτσι θα στήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στα πόδια του για να μπορέσει να πραγματοποιήσει όσα μελετά και διατυπώνει.
Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, πέρα από κάθε προσδοκία, 170.000 άνθρωποι δώσαμε ένα ελπιδοφόρο ραντεβού στις εσωκομματικές εκλογές. Δυστυχώς δεν είμαστε πια τόσοι, είμαστε όμως σίγουρα και πάλι πολλοί. Μια ικανή μάζα να συναντηθεί ξανά πιο οργανωμένα, με ορθό πολιτικό λόγο και αρραγή πολιτική πρόταση διακυβέρνησης. Καθένας μας να αναλάβει από εδώ και στο εξής καθήκοντα συγκεκριμένα στην Ο.Μ. όπου ανήκει.
Να δημιουργηθούν, επίσης, αυτοδιοικητικές παρατάξεις με ενιαία ονομασία και θέσεις πανελλαδικά. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πλέον διακριτά μέσα στις τοπικές κοινωνίες τόσο ως φυσικά πρόσωπα όσο και ως πολιτικές οντότητες, και να μην χάνονται μέσα σε άκρως συντηρητικά ψηφοδέλτια λόγω της ανυπαρξίας επίσημων φορέων. Να σκεφτούμε, επίσης, πολύ καλά, σύντροφοι, τη συνεργασία που ευαγγελιζόμαστε στην Ευρώπη με Πράσινους και Σοσιαλιστές. Να θυμηθούμε τη συνενοχή των δυνάμεων αυτών και τις υπογραφές τους στις ιταμές αξιώσεις ΝΑΤΟ-Αμερικανών για συμμετοχή σε στρατιωτικές επεμβάσεις όπου γης. Να τα σκεφτούμε όλα καλά.
Καλή επιτυχία στο συνέδριό μας και μην λησμονούμε πως είμαστε εγγόνια και παιδιά της Έλλης Παππά, της Διδώς και του Λαμπράκη…

Γεράσιμος Παπαδάτος
Mέλος της O.M. Αργοστολίου (Κεφαλονιά) ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Share:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.